tirsdag 27. oktober 2009

Something for the ladies!




Her er noen resultater av min første økt med modell - det startet med at han ønsket et portrett til sin portefolio. Det ble litt på sparket - men et par arbeidslys, litt bobleplast etc. gjorde det gjennomførbart. Det har vært litt snakk om kløfter og sånn - tenkte dette kunne være en motvekt, selv om jeg tror det kommer flere kløfter og daler enn forblåste dvergbjørker i denne bloggen senere!!


5 kommentarer:

  1. Ah, endelig noe for oss damene, ja! Takk Tommy, kjekk kar du! ;-) Og det er sikkert modellen din også, hehe, selv om jeg personlig liker at de har litt mer kjøtt på beina. LOL

    Åkkesom .. syns det nederste bildet var veldig fint, men jeg er nå veldig svak for sepiatonede bilder generelt ... (Eh ... hvordan kommenterer man egentlig sånne bilder som dette?)

    SvarSlett
  2. Endelig noko akt å spore, det er det alt for lite av. Det kommer vel egentlig av at det ikkje alltid er like enkelt å få nokon til å stille opp...naken iallefall. Syns dette såg litt spennande ut. Litt mangel på kløft var det jo, men stilig lell:)

    Bilde 1 føler eg med en gang at det er litt for undereksponert. Detaljar forsvinn, og ansiktet viser nesten ikkje uten å studere det nøye. Her kunne man uten problem ha lyst opp bildet og fått et kjempebilde. Litt flatt lys er det også i forhold til siste bilde. Den varme tonen gjer seg også veldig bra her.

    Bilde nr 2 er eg litt usikker på, men det funkar ikkje heilt for meg. Kan vere ein litt unaturlig stilling i armhulen og litt ribbebein som synest til at det blir topp på en måte.

    Bilde nr 3 er absolutt best. Her kan også fantasien løpe løpsk, spesieltt hos damene tenker eg, sidan bildet stoppar ved beltestaden. Det pirrar den som ser på bildet, og det er bra.
    Plassering av handa og utrykket som ser ut forbi kameraet er kjempeflott. Skimtar også ein liten stråle med lys som lyser opp litt rygg og. Det gir former å studere. Fin tone i bildet toppar det heile.

    Gjengs for alle bilda er den mørke og reine bakgrunnen, ingen forstyrrande element. Det er ikkje alltid like enkelt å rydde unna slike ting.
    Bra begynnelse dette her, og vi gleda oss til meir. Og eg blir gjerne med neste gang.

    SvarSlett
  3. Takk for kommentarer.Som sagt var bildene tatt i en fart uten at jeg fikk mulighet til å planlegge - så det ble litt sån prøve masse på kort tid! Har lagt ut tre forskjellige "typer".
    En må jo eksprimentere litt før en finner sitt eget.Det første bildet er faktisk eksponert riktig i utgangspunktet - men jeg har dratt litt i spakene så det ble hva jeg tror en kaller low key! Personlig liker jeg den tidløsheten en får i slike bilder. Men korrekt i forhold til boken er det vel ikke. Bilde nr. 2 er dratt litt hardt i kontrastene - bare på gøy! Litt for å spille på den fantastiske midjen - Litt Ralph Lauren!
    Siste bildet er vel det teknisk beste - lyset i armhulen fremhever volumet i kroppen - litt irritert på dobbeltskygge ved nesepartiet.
    Veldig utfordrende og lærerik opplevelse - hadde vært morsomt å vært noen stykker sammen neste gang!!!

    SvarSlett
  4. Syns dette er bra eg, iallaefall for å vere et hasteoppdrag som du seie:). Man kan alltid pirke på noko, og heilt perfekt blir det aldri. Men kva gjere vel det?
    Morro å eksprementere, og eg blir som sagt gjerne med neste gang, for dette er noko eg også syns er fasinerende.

    SvarSlett
  5. Det første bildet gjør seg dårlig på hvit bakgrunn. I hvert fall på min skjerm (som er kallibrert) finner øyet for lite informasjon til at det blir interesant. På bakgrunnen med thumben er det faktisk ganske spennende, som en abstraksjon. Men ikke noe jeg ville ha på veggen, assosiasjonene blir for dystre til det.

    I bilde to sliter jeg med to ting. For det første armhulen. Takket være den høye kontrasten, så henger ikke armen på kroppen. Det gir meg belsenfangeassosiasjoner. Og de stemmer ikke overens med blikket.
    Da er vi over i neste ankepunkt, blikket. For det første bryter det med genrekonvensjonene for akt. Blikk i kamera, det er porno det :-) Men det kan jeg leve med. Genregrenser er til for og brytes. Men igjen blir det for lite informasjon. De mørke øyenhulene praktisk talt uten catchlight gjør at jeg ikke får en følelse av kontakt med modellen.
    Begge disse ankepunktene ville vært unngått med en mer moderat kontrast i presentasjonen.

    Det tredje er for meg det opplagte vinnerbildet. Jeg har sagt det muntlig, men gjentar det her. Lyset i armhula sammen med plassering av hånda skaper en fin dynamikk, og gir meg inntrykk av bevegelse, at modellen stryker/kjærtegner seg selv. Men i motsetning til Lill, så er jeg ikke så begeistra for kvasi-sephiatonene. De gjør noe med hudtonene, gjør ham flekkvis solbrent.
    Men dette er et lite ankepunkt. Dette bildet kan du være bekjent av Tommy :-)

    SvarSlett