torsdag 26. november 2009

Frosty morning!Dette bildet var litt døllete i farger - men synes det ble ok slik?

6 kommentarer:

 1. Tidlig oppe? Jeg har hørt rykter om at det skal være lurt når man fotograferer ;-)

  Enkelt og effektivt.

  Virkelig spennende komposisjon. Midtdeling både horisontalt og vertikalt, burde i følge komposisjonsreglene gi et fryktelig kjedelig og statisk bilde.
  Men, uballansen i de ulike feltene gjør at det blir dynamisk allikevel. Innslagene av diagonale linjer bidrar også til å skape ekstra liv.

  Den søtsuppeaktige presentasjonen bidra til å understreke dette. Setter fokus på linjene, samtidig som den gir en romantisk stemning. Søtsuppe høres negativt ut, mener det egentlig ikke negativt, bare et klossete forsøk på å sette ord på virkemidlene dine. Poenget er at det fungerer i forhold til en tydelig hensikt.

  Eneste negative (fra et reint fotografisk ståsted) er postereringa i himmelen. Det gir en spennende effekt, ja. Men det gjør at du forlater fotografiet som medium og beveger deg over i noe annet.

  Jeg sier negativt, men mener det nødvendigvis ikke slik. Er det og resultat av et bevisst valg, har jeg ingen problemer med det. Det finnes ingen lover som sier at et fotografi skal være et fotografi til evig tid :-) Igjen konstaterer jeg bare fordi jeg synes det er interesant.

  Metakommentar:

  Lill sier under et annet bilde at det skal bli spennende å se hva du gjør i Lightroom. Enig. Du har naturlig nok en helt annen tilnærming til bilder enn meg. Jeg drar nok mye i de samme spakene, men fotografen i meg får meg til å stoppe tidligere. Dette er grenser som jeg sikkert kunne ha godt av å bryte, i hvert fall av og til. Så jeg håper at du vil dytte meg litt over grensene :-)

  SvarSlett
 2. I min entusiasme over linjene glemte jeg og nevne lyset. Har en følelse av at lyset må ha vært interesant. Morgenlys og rim osv.

  Som nevnt så er presentasjonen interesant. Men det er der forskjellen fra det tradisjonelle fotografiet ligger.

  Lyset blir litt borte, og erstattes bla av postering. Om det er en svakhet eller en styrke, kommer etter mitt syn an på hvordan lyset var i utgangspunktet. Om det var flatt og kjedelig, da er jeg enig i valget ditt. Om det hadde kraft til å bære bildet i seg selv, da føler jeg at du har brukt en unødig effekt.

  Igjen. Dette er subjektivt. Jeg påstår ikke at jeg sitter på en fasit.

  SvarSlett
 3. Sitter Tim på en eller annen fasit (selv om han sjøl er inne på at han kanskje ikke gjør det...), så håper jeg at du aldri noen sinne kommer over den fasiten, Tommy! Dette er bare spennende! Det er kreativt, herlig og nu-de-li'! Og alt annet enn døll, om du med døll mener kjedelig?

  Jeg virkelig digger din innfallsvinkel i forhold til presentasjon av bildene dine, du gir dem en spenning man lett mister om man nødvendigvis skal "se verden som den er", om du skjønner hva jeg mener. Av bloggene i klubben syns jeg definitivt din er den mest spennende. So ... keep up the good work, man!

  SvarSlett
 4. Hei
  posteringa kommer bare frem når jeg konverterer eller komprimerer bildet, som raw-fil er det helt naturlige overganger - har hatt samme problemet med noen andre bilder som blir nesten ødelagt.Et av bildene finnes i bloggen - et blad med baklys - hvor du lurer på hva som skjer nede i hjørnet - er enig - postering er ikke fint!

  SvarSlett
 5. Jeg driver å forsker litt for å finne ut hva som skjer.

  Hva mener du med at det ikke er synlig på RAW-fila? Snakker du om når du åpner fila første gang, eller om ferdig behandla fil, klar til eksport?
  Og hva legger du i komprimering i denne sammenhengen?

  SvarSlett
 6. Slang ut et spørsmål om problemet på akam.

  Svaret jeg fikk bygger opp under mistanken jeg opprinnelig hadde, nemlig problemer med skjermkort, drivere, skjermkallibrering e.l.

  En god begynnelse er å sjekke om drivere kan være korrupte, eventuelt om det finnes nyere drivere.

  SvarSlett