søndag 22. november 2009

Høst2



















Slenger på noen bilder til i full fart! Beklager jeg ikke har lagt inn noe særlig kommentarer hos meg selv eller andre ennå - får som regel bare tid til å hive inn noen bilder før sengetid! Skal bli flinkere til det! - Men heller ikke i kveld - God Natt!!!!

1 kommentar:

  1. Det generelle først. Fargene er fine fra naturens side, men du dyrker og fram en fin ekstra glød.

    Ellers så var dette mye struktur og mønstre, eller i et tilfelle, mangel på mønstre. Etter å ha stifta bekjennskap med maleriene dine, så er det dette jeg forbiinder med et Tommy-bilde. Det ser mao ut som om du begynner å finne ditt eget utrykk også med dette mediet.

    Jeg sitter faktisk nå og jobber med omtrent det samme motivet som du har i det første bildet. Mitt er trekanten til høyre i ditt. Legger det trolig ut etterhvert. Har og et av veien og den trekanten som danner hovedmotivet hos deg. Men det har jeg gitt opp. Tilbake til ditt bilde. Jeg tror du med fordel kunne stramma opp komposisjonen litt. Tror jeg ville prøvd å bruke den loddrette linja i trekant nummer to, som stopplinje. Med en litt forsiktig trimming av toppen i tillegg, da tror jeg du har funnet motivet ditt. Men ta dete med mye salt, jeg er kanskje farga av mine egne ideer her.

    I bilde 2 må jeg innrømme at jeg ikke ser motivet. Fargene er fine, men mine øyne finner ikke noe fokuspunkt. Bildetr faller og i mine øyne mellom to stoler skraphetsmessig. Det er ikke skarpt nok til at øyet leiter etter detaljer, samtidig som det ikke er soft nok til at jeg drømmer meg bort, eller til at bildet får et romantisk preg. Men dette er nok mye en smakssak.

    Fint lys i bilde tre, men også her mangler det et interessepunkt. Det enslige treet kunne kanskje gjort jobben hvis det var et mer interesant tre, men det mangler visuell kraft, ut over at det står aleine.

    Fint lys er både for og etternavnet på bilde fire. Rikelig med mat for øyet og, samtidig så skaper de repeterende linjene en fin ro. Typisk venteromsbilde, i positiv betydning av ordet.
    Sånn bare for å kastre fram en ide. Lurer på om du ville fått mer dybde, ved å legge et gradert gråfilter over forgrunnen. Som du kanskje veit har Lightroom gode verktøy for slikt.

    Liker godt måten lyset avtar jo lenger ned vi kommer på bladet i det siste bildert. Men hva er det du har nede i venstre hjørne?
    Hva det nå enn er, så drar det blikket mitt vekk fra motivet, når jeg først får øye på det.

    SvarSlett